fbpx

12 Tips voor direct een betere ‘over ons’-pagina

Snel navigeren

De over ons pagina is vaak een pagina die over het hoofd gezien wordt door bedrijven.

Het is immers niet de eerste pagina aan denkt bij het opzetten van je website.

Toch is het verstandig om deze pagina op de juiste manier in te richten.

Deze pagina laat de klant namelijk kennis maken met jouw bedrijf, zie het als een online visitekaartje.

Hieronder hebben we de beste tips en tricks op een rijtje gezet voor het opzetten van een uitstekende over ons pagina!

1. Gebruik foto’s

hoe kan de klant inzicht krijgen in je bedrijf als er geen foto’s op de pagina staan? Door middel van foto’s laat je de klant zien hoe het er aan toe gaat bij jou in het bedrijf. Een over ons pagina zonder foto’s is niet waar je op zit te wachten.

Over ons tips foto

2. Gebruik een foto van jou in actie 

één van de foto’s zou jou in actie moeten laten zien. Door jou in actie te zien krijgt de klant inzicht in wie je bent en wat je doet. Bij een reguliere profielfoto is dit toch wat minder aan de orde. Hier krijg je geen beeld achter de persoon zelf, het voelt toch een beetje ‘nep’

Over ons tips foto in actie

3. Vertel iets onverwachts

de meeste mensen die een over ons pagina lezen zullen niet met al teveel enthousiasme aan het lezen zijn. Het is aan jou om hier verandering in te brengen. Dit kun je bijvoorbeeld doen door iets onverwachts te vertellen aan de lezer. Op wat voor manieren kan je dit doen? Hier laten wij je helemaal vrij in.

4. Praat toch niet ‘over ons’

het is altijd een goed idee om richting klant te spreken. De over ons pagina is nu eenmaal toch bedoeld voor de klant. Richt je tot de klant en probeer in de tekst duidelijk te maken wat jouw bedrijf voor de klant kan betekenen.

5. Weet je doel

het belangrijkste doel van een over ons pagina is het creëren van vertrouwen. De klant wilt er namelijk achter komen wat jou bijzonder maakt ten opzichte van de andere bedrijven. Waarom ben je zoveel goedkoper of beter bent de rest? Dat is precies wat je op deze pagina over moet brengen aan de klant.

Over ons tips doel

6. Test je pagina

alle grote bedrijven testen tegenwoordig regelmatig hun website op conversie. Dit wordt gedaan omdat de bedrijven niet de kans willen lopen potentiële klanten te missen vanwege het missen van een essentieel onderdeel (deze onderdelen zijn bijvoorbeeld de onderdelen besproken in dit artikel). Dit gebeurt snel omdat het missen van slechts één onderdeel een enorme impact kan hebben op je conversie.

Heb jij ooit wel eens je website laten testen? Zo niet laat jouw website dan vrijblijvend door ons testen!

7. Gebruik een video

een afbeelding zegt meer dan duizend woorden, maar een video zorgt er pas echt voor dat de lezer meer inzicht krijgt in het bedrijf. Het is leuk om bijvoorbeeld een video te maken waarin je de klant precies laat zien hoe jij ze kan helpen met jou product/service.

Over ons tips video

8. Gebruik niet te veel tekst

een andere handige tip is om niet teveel tekst te gebruiken. Hou je tekst simpel en kort door je vast te houden aan maximaal 300 woorden achter elkaar. Of zoals ze in de SEO wereld zeggen: Keep It Simple Stupid!

9. Vertel hoe je mensen kan helpen

zoals we al kort hebben vermeld moet je de klant laten zien wat jij ze te bieden hebt. Als je de klant niet duidelijk kan maken op wat voor manier je kan helpen dan heeft de klant geen enkele reden om voor jouw bedrijf te kiezen.

10. Praat in voordelen

in voordelen praten is ook een goede tip voor het schrijven van een over ons pagina. Je kunt het nog overzichtelijker maken door bullet points te gebruiken. Hierdoor kan de klant in een oogopslag zien welke voordelen jouw bedrijf te bieden heeft.

Over ons tips voordelen

11. Plaats een ‘Call to action’ knop

een ‘Call to action’ kan echt van alles zijn. Misschien wil je dat de klant een offerte aanvraagt voor jouw diensten. Of misschien wil je ervoor zorgen dat de klant zich inschrijft voor je nieuwsbrief. Wees altijd duidelijk en roep op tot een eenvoudige actie in je over ons pagina.

12. Schrijf zoals je spreekt

niemand zit te wachten op wollige taal die in principe nergens op slaat. Schrijf dus zoals je spreekt als je ervoor wilt zorgen dat je de interesse bij de lezer kunt prikkelen.

Over ons tips schrijven spreken

Laat een reactie achter

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Krijg je Gratis voorbeeld pagina

Wij vertrouwen dat onze kwaliteit het best overtuigt.