fbpx

4 redenen waarom eenvoudig beter is dan ‘fancy’ voor website conversie

Snel navigeren

Website conversie. Je hebt er vast wel eens van gehoord. Zodra je als website eigenaar op zoek gaat naar de heilige graal om om je website tot een succes te maken kom je het woord conversie zeker meer dan één keer tegen. En dit is niet geheel zonder reden natuurlijk. Een conversie is de actie die je wilt die een bezoeker op jouw website maakt. Dit kan het bekijken van een brochure zijn, het versturen van een contactformulier, het aanvragen van een offerte enzovoorts. En dat maakt het begrip conversie eigenlijk van cruciaal belang bij het bepalen van het succes van je website. Wil je succes behalen met een website dan is het dus van groot belang dat je een zo hoog mogelijke conversie hebt. En dus moet je zo groot mogelijk uitpakken en zorgen voor veel toeters en bellen op de website om de aandacht van je klant te trekken. Toch? Of juist niet?

We geven je hier vier redenen waarom je juist met een eenvoudige website een veel betere website conversie zult hebben.

1. Beter te begrijpen voor de bezoeker

Een eenvoudige website zal een betere conversie hebben om de eenvoudige reden dat deze beter te begrijpen is. Mensen houden gewoon van simpele dingen. In een wetenschappelijk onderzoek​ vroegen onderzoekers aan de testpersonen om twee soorten objecten vast te houden: een gemakkelijk vast te houden object en moeilijk vast te houden object . De proefkonijnen waren aan een elektromyograaf (EMG) gekoppeld om hun gezichts reactie te kunnen meten. En wat bleek? Bij het vasthouden van de simpele objecten was er bij de proefpersonen een kleine glimlach meetbaar. Met andere woorden: eenvoudige dingen maken mensen blijer. Een eenvoudige website maakt mensen blijer. En blije websitebezoekers zorgen onderaan de bottom line gewoon voor een hogere conversie.

Website conversie eenvoudige website begrijpen

2. Geen afleidingen van jouw doel

Ken je het gezegde “Less is more”? Het hart van menig webdesigner gaat natuurlijk sneller kloppen bij een website met een flashy design en een overload aan afbeeldingen en ingewikkelde animaties die over je scherm stuiteren. Allemaal mooi natuurlijk en technisch zal het vast knap in elkaar zitten. Maar, het hebben van een kekke website is natuurlijk geen doel op zich als je streeft naar een zo hoge mogelijke conversie. We willen niet alleen kijkers die zich komen verlekkeren aan je prachtige design, we willen gewoon veel kopers. Hoe minder afleiding een bezoeker van je website heeft, hoe groter de kans is dat het uiteindelijke doel, die conversie, behaald gaat worden. Voorkom afleiding en leg de focus bij je product door de website eenvoudig te houden.

Website conversie eenvoudige website geen afleiding

3. Eenvoudig is professioneel en betrouwbaar

Albert Einstein, volgens velen een wijs man, zei ooit eens “Je begrijpt iets pas echt volledig als je het kunt uitleggen aan je oma”. Hij bedoelde daarmee dat als je iets écht begrijpt, je het dusdanig zou moeten kunnen versimpelen en vereenvoudigen dat iedereen het moet kunnen begrijpen. Einstein kon de hele relativiteitstheorie samenvatten in slechts vijf tekens: E = MC2​ ​. En wie zijn wij om aan Albert Einstein te twijfelen. Als je het kunt vereenvoudigen beheers je overduidelijk het onderwerp. En als het geldt voor de relativiteitstheorie van de heer Einstein, dan is het ook van toepassing op je website. Vereenvoudigen maakt je dus professioneel en betrouwbaar. Laat zien dat je het onderwerp beheerst met een eenvoudige website en verhoog je conversie.

Website conversie eenvoudige website betrouwbaar

4. Bewezen meer website conversie met een eenvoudig design

Het is echt een feit: met een eenvoudig website zul je een betere website conversie behalen. De wet van Hick-Hyman is een veel aangehaalde theorie. Dit principe van de psychologen William Edmund Hick en Ray Hyman maakt het mogelijk om de tijd te meten die een individu nodig heeft om een beslissing te nemen. Lang verhaal kort: hoe meer alternatieven er zijn, hoe langer iemand er over doet om een beslissing te nemen. In 2000 is in Amerika een experiment​ gedaan. Stel je voor: Twee tafels. Een tafel met daarop 24 potjes jam en een andere tafel met slechts 6 potjes jam. Of de proefpersonen een tafel wilden kiezen, de jam proeven en als het beviel een potje wilden kopen. Een meerderheid (60 procent) koos ervoor om naar de tafel te gaan met de 24 potjes. Blijkbaar houden mensen wel van keuze. De onderzoekers volgden ook het gedrag aan de tafels. Aan beide tafels werd evenveel geproefd. Maar nu komt het opvallende. Bij de tafel met 24 potjes werd slechts door 3% van de proefpersonen een potje jam gekocht. Bij de tafel met maar 6 potjes besloot maar liefst 31% om de portemonnee te trekken. Stel dat er duizend personen meededen, dan verkocht de volle tafel slechts 18 potjes jam en de tafel met een beperkte keuze verkocht er 124. Een eenvoudige website met minder keuzes zal daarom leiden tot een hogere website conversie.

Website conversie eenvoudige website bewezen

Laat een reactie achter

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Krijg je Gratis voorbeeld pagina

Wij vertrouwen dat onze kwaliteit het best overtuigt.